http://www.paidtoclick.com

Friday, December 30, 2011

De nieuwe pinapparaten kunnen weer vervangen worden. De nieuwe apparaten zijn onhandig. De oplossing is heel eenvoudig!


Lekker dippen

Dippen is nog niet zo gemakkelijk
De nieuwe pinapparaten kunnen weer vervangen worden. De nieuwe apparaten zijn onhandig. De oplossing is heel eenvoudig!

De nieuwe pinapparaten, waarmee we al een paar maanden kunnen pinnen, of liever gezegd kunnen dippen, blijken in de praktijk erg onhandig te zijn. In plaats van de pas door een sleuf te halen, moet deze nu ineens in een sleuf gestoken worden. Gedipt worden.

Soms aan de bovenkant, en soms aan de voorkant van zo'n apparaat. Dan moet de pincode worden ingetoetst, en dan moet je niet vergeten de pas eruit te halen. Dat blijkt in de praktijk nogal eens voor te komen, en niet alleen door bejaarden kan ik melden.

Als iemand de pas vergeet, blijkt de kassamedewerk(st)er nogal eens achter de klant aan te gaan om de pas terug te geven. Dit leidt tot langere rijen bij de kassa. Per saldo is het betalen op de nieuwe manier dus vaak langzamer dan op de oude manier.

Nu is de oude manier met de sleuf, vervangen door het dippen om fraude tegen te gaan. En dat is ook erg belangrijk.

Oplossing
De oplossing is heel simpel. Vervang alle pinapparaten, zowel de oude als de nieuwe, door één model. In dit ene model zit de sleuf waar de chip in moet gewoon rechts. Daar mag de pas dan verticaal ingestoken worden, en het maakt niet uit aan welke kant de chip zit, als deze maar onder zit. Dan moet de pinpas worden uitgenomen, en dan pas moet de pincode worden ingetoetst. De voordelen, naast de veiligheid, zijn:
  • De klant kan maar op één plek de pas insteken
  • De klant hoeft de pas niet om te draaien omdat de chip aan de verkeerde kant zit
  • De klant kan zijn pas niet vergeten

0 comments:

Post a Comment

 

Copyright 2012 by : ba2_kan