http://www.paidtoclick.com

Tuesday, May 15, 2012

De aanleg van de Rijnlandroute (die de A4 en A44 gaat verbinden) gaat in 2014 beginnen.


De aanleg van de Rijnlandroute (die de A4 en A44 gaat verbinden) gaat in 2014 beginnen.

Het heeft jaren geduurd, maar nu is de kogel eindelijk door de kerk. De Rijnlandroute gaat er nu echt komen. Het resultaat is niet voor iedereen even leuk, maar dat er nu zekerheid is, is ook wat waard. Verschillende partijen hebben de afgelopen jaren gekeken naar verschillende alternatieven. Ook hebben verschillende partijen gestreden tegen deze alternatieven.
Klik op de afbeelding voor een grote versie van de Rijnlandroute 'Zoeken naar Balans'

Duidelijk was wel dat er iets moest gebeuren tussen de A4 en de A44. Vooral in Leiden waren er verschillende verkeerspunten die in de problemen kwamen doordat veel verkeer van de ene snelweg naar de andere wilde. De stad Leiden zal door de aanleg van de Rijnlandroute uiteindelijk een stuk minder verkeer te verwerken krijgen. Zo is een bekend knelpunt rond het Lammenschansplein nu dagelijks een bron van iritatie bij zeer veel weggebruikers. Dat knelpunt heeft heel veel verkeer van en naar de A4 te verwerken en zal door de Rijnlandroute erg ontlast worden.

In de afgelopen maanden is de provincie Zuid Holland aan de slag gegaan met een onderzoek naar 2 overgeleven varianten. 1) Zoeken naar Balans en 2 de Churchill Avenue die dwars door de stad Leiden zou komen. Uiteindelijk is er gekozen voor variant 'Zoeken naar Balans', die net om de stad Leiden zal lopen, maar wel door de aangrenzende plaats Voorschoten loopt. De gemeente Voorschoten is dan ook helemaal niety gelukkig met deze variant.

 Feitjes over de Rijnlandroute:
-De Rijnlandroute stuit op heel wat weerstand in Leiden en Voorschoten
-De Rijnlandroute zal de A4 met de A44 verbinden
-De Rijnlandroute zal vanaf 2014 worden aangelegd.
-De Rijnlandroute loopt voor een groot deel door Voorschoten
-De Rijnlandroute gaat € 931 miljoen euro kosten
-De Rijnlandroute krijgt vier rijstroken (2x2) en verbindt de A4 met de A44
-De Rijnlandroute krijgt een verdiepte bak van 700 meter lang, die door Voorschoten zal loopen

0 comments:

Post a Comment

 

Copyright 2012 by : ba2_kan