http://www.paidtoclick.com

Thursday, January 26, 2012

Aflossen van hypotheek. Financieel iets minder aantrekkelijk, maar biedt wel meer zekerheid


Aflossen hypotheek wordt weer normaal

Het aflossen van hypotheek is financieel iets minder aantrekkelijk, maar het biedt de huiseigenaar wel meer zekerheid.



Dat laatste is de insteek van de Vereniging Eigen Huis (VEH) die daarmee een alternatief wil bieden voor de plannen van het kabinet om tot maximaal 112 van de koopsom te mogen lenen. Als huizenkopers minstens de helft van hun hypotheek aflossen zou dit genoeg zekerheid moeten bieden.

Het is in deze tijden van volledige aftrekbaarheid van hypotheekrentes bijna niet meer normaal om je hypotheek af te lossen. De meeste adviseurs adviseren je om een volledige aflossingsvrije hypotheek af te sluiten zodat je zo veel mogelijk gebruik kunt maken van de financiële voordelen van de aftrekbaarheid van jouw hypotheekrente.

De Autoriteit Financiele Markten (AFM) wil dat een hypotheek niet hoger is dan 112 procent van de koopsom en dat het topdeel (12 procent) binnen zeven jaar wordt afgelost. Vereniging Eigen Huis stelt dat starters dat financieel onmogelijk kunnen opbrengen en dat met de maatregel de woningmarkt voor deze groep definitief op slot gaat. Ook hypotheekverstrekkers vinden de eis van AFM te streng.

„Wij zijn voorstanders van maximaal de helft aflossingsvrij. Omdat woningbezitters een deel sparen zijn ze minder kwetsbaar voor schommelingen op de woningmarkt”, aldus de woordvoerder van de Vereniging Eigen Huis.

0 comments:

Post a Comment

 

Copyright 2012 by : ba2_kan