http://www.paidtoclick.com

Tuesday, January 10, 2012

Goedkoop tanken. Het wordt steeds meer de moeite waard om een goedkoop tankstation te vinden. De benzineprijs gaat op korte termijn richting €1,75 per liter


Goedkoop tanken
Het wordt steeds meer de moeite waard om een goedkoop tankstation te vinden. De literprijs is al boven het record uit 2008 van €1,692 geweest. De benzineprijs gaat op korte termijn richting €1,80.

Dat betekent voor een gemiddelde tankbeurt van 40 liter een bedrag van €70. Als je een wat grotere auto hebt en normaal 50 liter tankt, gaat dat bedrag al richting de €90.

Goedkoop tanken

Inmiddels zijn er verschillende websites die je helpen om een goedkoop tankstation bij jou in de buurt te vinden. Er zijn ook apps voor de iPhone die dat doen aan de hand van de locatie waar je je bevind. De verschillen binnen een regio kunnen oplopen tot ongeveer 10 cent. Dat lijkt niet veel, maar voor de tank van 40 liter is dat €4 en voor de 50 liter tank €5. Per tankbeurt. Dat kan per maand enkele tientjes worden.

De reden dat de benzineprijs richting €1,75 gaat is de 'Arabische lente'. De benzineprijzen in ons land dreigen snel te stijgen door de onlusten in de Arabische landen. Dit komt bovenop de buitensporige brandstofaccijns die er in Nederland zijn.

Paul van Selms, directeur van consumentenorganisatie United Consumers, vreest dat de benzineprijs stijgt naar 1,75 euro per liter als de olieprijs door de 100 dollar per vat schiet. Dat kan op korte termijn gebeuren als de onlusten ook naar andere landen in de regio overwaaien. Vandaag gaat de prijs van benzine en diesel al met 1 cent omhoog.

0 comments:

Post a Comment

 

Copyright 2012 by : ba2_kan