http://www.paidtoclick.com

Wednesday, January 18, 2012

Pensioen wordt voor veel mensen verlaagd. Laat de overheid toe dat wij - en vooral ook onze kinderen - massaal worden overgeleverd aan de slechtpresterende pensioenfondsen?


Zij zijn nog blij met hun pensioen. Wij ook?

Wordt ons pensioen gered door de overheid? 


Of laat de overheid toe dat wij - en vooral ook onze kinderen - massaal worden overgeleverd aan de slecht presterende pensioenfondsen?

Dat is de vraag die velen bezighoud. Het gaat inmiddels niet meer om de 175.000 die volgend jaar al gekort gaan worden op hun pensioen. Het gaat ook niet meer over de 14 pensioenfondsen die het slecht doen. De pensioenfondsen die gaan korten zoals Pensioenfonds Smit, welke heeft aangegeven dat de pensioenen volgend jaar 13,2% minder krijgen. En het gaat ook niet meer over DNB die een geheimhoudingsplicht schijnt te hebben.

Het gaat wel om de pensioenen van ALLE Nederlanders. Pensioenen die nu worden uitgekeerd. Pensioenen die volgend jaar worden uitgekeerd, maar ook de pensioenen die vanaf vandaag worden opgebouwd en die pas over 40 jaar (of 42-45 jaar) worden uitgekeerd. Zijn deze pensioenen waardevast? Mogen de pensioenfondsen ons vertellen wat we dan uitgekeerd gaan krijgen? Of is alles onzeker en kunnen we slechts een indicatie krijgen. Als dat laatste het geval is worden we min of meer gedwonden om zelf wat extra te sparen voor de oude dag en is het heel goed mogelijk dat de overheid daarvoor extra fiscale mogelijkheden gaat bieden.

Als eerste zal er nu gesproken gaan worden over de geheimhouding van DNB. VVD-Kamerlid Stef Blok wees erop dat bij de pensioenen geen 'bankrun' dreigt, ofwel dat klanten massaal weglopen, omdat er bij de fondsen sprake is van verplichte deelname.

0 comments:

Post a Comment

 

Copyright 2012 by : ba2_kan