http://www.paidtoclick.com

Tuesday, January 24, 2012

Meer dan de helft van alle automobilisten betaalt veel teveel voor zijn of haar autoverzekering. Verzekeringen worden weer duurder, kijk dus goed of je niet te veel betaalt


Autoverzekering kan veel goedkoper

De telegraaf meldt dat de helft van de automobilisten teveel betaalt voor een autoverzekering. Eerder werd bekend dat de premies voor autoverzekeringen gaan stijgen. Na een paar jaar van flinke premieverlagingen moeten de verzekeraars wel, o.a. doordat er door de koude en gladheid van afgelopen winter veel schade vergoed moest worden.
Auto verzekeren kan stukken goedkoper

Het niet verzekeren levert trouwens een boete van 380 euro op. De kans dat je daarvoor gepakt wordt, wordt vanaf juni 2011 een stuk groter. Dan wordt de wet gewijzigd en mogen het autoverzekerings- en kentekenregister worden gekoppeld.  

Hoe ben je verzekerd?
Standaard zijn er 3 vormen waarmee je je auto kunt verzekeren.
  • WA (Wettelijke Aansprakelijkheid). Wordt meestal gesloten bij auto's ouder dan 8 jaar.
  • Beperkt casco (ook wel WA plus, WA extra of WA mini casco genoemd). Wordt veelal gesloten voor auto's tussen de vier en acht jaar oud.
    NB: Enkele verzekeraars hebben de beperkt casco dekking opgesplitst in drie afzonderlijke modules: diefstal, ruitbreuk en brand, storm en natuur.
  • Volledig casco (ook wel WA casco of all risk genoemd). Wordt veelal gesloten voor nieuwe auto’s tot vier jaar oud. Ook automobilisten die hun auto volledig gefinancierd hebben sluiten vaak een volledig casco verzekering af.

Vergelijken autverzekering

Bekijk nog eens hoe je verzekerd bent. Op autovisie staat een leuk artikel over de verschillen in premie voor cabrio's. En vergelijk: google op 'autverzekeringen vergelijken', 'goedkope autoverzekering' etc. De premies zijn de laatste 2 jaar enorm gedaald. Als je al een tijd bij je huidige verzekering zit, kijk dan of overstappen loont.

Je zult zien dat in sommige gevallen een Volledig casco, zelfs nog goedkoper kan zijn dan een huidige WA verzekering. Bedenk dat een duurdere verzekering niet per definitie beter is; sterker nog een goedkopre blijkt vaak beter te zijn. Dan is het overstappen zeker de moeite waard.

0 comments:

Post a Comment

 

Copyright 2012 by : ba2_kan