http://www.paidtoclick.com

Wednesday, January 25, 2012

De Nederlandse astronaut André Kuipers schrijft geschiedenis! (Bekijk de bijzondere FOTO's)


André Kuipers

De Nederlandse astronaut André Kuipers schrijft geschiedenis!
André Kuipers

Het gebeurt niet vaak dat een Nederlander de ruimte in gaat. Wubbo Ockels is jaren nadat hij dat heeft gedaan nog steeds een bekende Nederlander. Lodewijk van den Berg is werd op 29 april 1985 gelanceerd, aan boord van de Spaceshuttle Challenger, missie STS-51-B. De reden dat Lodewijk van den Berg in Nederland wat minder bekend is, is dat hij niet als Nederlander vloog omdat hij toen als tot Amerikaans staatsburger was genaturaliseerd.

De raket waarmee André Kuipers de ruimte in is gegaan

André Kuipers is op 21 december 2011 om 14.16 met een Sojoezraket op weg gegaan naar het internationale ruimtestation ISS, daar zal hij 5 maanden vervblijven. De Sojoezraket met André Kuipers werd woensdag gelanceerd vanaf de ruimtebasis Bajkonoer in Kazachstan. Aan boord zijn ook de Rus Oleg Kononenko en de Amerikaan Don Pettit. Kuipers en zijn twee reisgenoten komen vrijdag aan bij het ISS.

André Kuipers
Astronaut André Kuipers is na het uitvoeren van een aantal bijzondere ceremonies helemaal klaar voor zijn reis naar de ruimte. De Russische ruimtevaart zit vol bijgeloof en dus werden Kuipers en zijn collega's, de Amerikaan Donald Pettit en de Rus Oleg Kononenko, met wijwater gezegend door een priester van de Russisch-orthodoxe kerk. Daarvoor heeft hij een ontbijt genoten, met een glas champagne dat tegen de muur werd stukgegooid.

Het kosmonautenhotel mocht niet verlaten worden, voor er een handtekening op de kamerdeur van de commandant van de capsule stond. Tijdens de rit naar het lanceerplatform stapten de astronauten uit de met hoefijzers versierde bus om een plas tegen de rechter achterband te doen. De eerste man in de ruimte, Joeri Gagarin, deed dat vijftig jaar geleden ook, al was het toen uit hoge nood. En dan is het nu wachten op het aftellen.
André Kuipers' vertrek

0 comments:

Post a Comment

 

Copyright 2012 by : ba2_kan