http://www.paidtoclick.com

Monday, January 2, 2012

Grote vliegramp op Schiphol ternauwernood voorkomen: Noodlanding na vogelaanvaring


Grote vliegramp op Schiphol ternauwernood voorkomen

Grote vliegramp op Schiphol ternauwernood voorkomen 
Grote vliegramp op Schiphol ternauwernood voorkomen: Noodlanding na vogelaanvaring. Dat zou zomaar een krantekop kunnen zijn, veroorzaakt door de vele vogels rond Schiphol.

Noodlanding na vogelaanvaring. Zo heet het rapport dat de Onderzoeksraad voor Veiligheid dinsdag presenteerde. De raad deed onderzoek naar aanleiding van een noodlanding van een Boeing van Royal Air Maroc, vorig jaar zomer. Het vliegtuig kwam tijdens de start in botsing met een groep ganzen.

De conclusie is dat de vliegveiligheid op Schiphol in gevaar is doordat zich op de luchthaven steeds meer vogels bevinden. De Onderzoeksraad voor Veiligheid roept minister Schultz van Haegen op om maatregelen te nemen.

Steeds meer ganzen
Volgens de raad botsen vliegtuigen heel vaak op vogels, vooral tijdens de start en landing. Meestal gaat het om ganzen, en omdat het aantal ganzen nog steeds toeneemt moet er volgens de onderzoekers 'snel en doortastend worden opgetreden' door verkeersminister Schultz.

Het rapport waarschuwt ook voor het gevaar dat een vliegtuig op een toren in de buurt van het vliegveld botst. De radarschermen van luchtverkeersleiders zouden die torens niet kunnen zien.

0 comments:

Post a Comment

 

Copyright 2012 by : ba2_kan