http://www.paidtoclick.com

Monday, January 2, 2012

De Kamer wil een onderzoek naar hoge benzineprijs.


De prijs van benzine gaat van record naar record

De prijs van benzine gaat van record naar record
De prijs van benzine gaat van record naar record. De Kamer wil een onderzoek naar hoge benzineprijs. Alhoewel dat natuurlijk helemaal niet nodig is. De tijd dat de burger dacht dat maatschappijen als Shell en BP ons een poot uitdraaide aan de pomp zijn voorbij.

We zijn genomen door het kwartje van Kok. Maar daarnaast vaart de overheid zeer wel bij een extra hoge benzineprijs. We weten wel dat het grootste deel van de benzineprijs bestaat uit accijns en belasting, Inmiddels is dat voor elke liter die we tanken al meer dan 1 euro die de staat aan ons als autorijders verdient.

Prijs hoger dan in andere landen

Er moet een onafhankelijk onderzoek naar de hoge brandstofprijzen in ons land komen. Dat vindt de Tweede Kamer. Volgens de PVV en PvdA is het niet te verklaren waarom de brandstof zo duur is. De dollarkoers is gelijk gebleven en de olieprijs is zelfs gedaald.

Opbouw benzineprijs

Ook in het land, onder automobilisten wordt weer flink geklaagd. Hoe kan het toch dat we in Nederland zoveel meer betalen dan in de landen om ons heen. RTL Z onderzocht de opbouw van de benzineprijs.
Wat betalen we nu eigenlijk als we 1,65 per liter euro moeten dokken? De prijs die we echt betalen aan Shell of BP is zo'n 60 cent. Daar komt echter nog zo'n 70 procent aan accijns en andere overheidsheffingen bovenop en dan nog eens 30 cent BTW.

Goedkoop tanken

Kijk op internet waar je bij jou in de buurt goedkoop kunt tanken. Vaak zijn dat de onbemande stations. Er zijn ook handige apps voor de iPhone die je laten zien waar je goedkoop kunt tanken in de buurt waar je je bevindt.

0 comments:

Post a Comment

 

Copyright 2012 by : ba2_kan