http://www.paidtoclick.com

Monday, January 23, 2012

In 2010 werden er voor het eerst jodiumpillen uitgedeeld aan inwoners van Zeeland. Dat laat zien dat er wel iets kan gebeuren in de kerncentrale van Borssele


 Jodiumpillen uitgedeeld aan inwoners Zeeland

In 2010 werden er voor het eerst jodiumpillen uitgedeeld aan inwoners van Zeeland. Dat laat zien dat er wel iets kan gebeuren in de kerncentrale van Borssele. Als de overheid zo zeker is dat er echt niets kan gebeuren, is ze of naïef of ze liegt. Er kan altijd wat gebeuren. Zeker omdat het 40 jaar geleden heeft gebouwd. Toen waren er bijvoorbeeld geen vliegtuigen van het formaat zoals ze er nu zijn. Vandaag de dag wordt men een beetje zenuwachtig van de kwaliteit van zeedijk die er ligt. Die wordt nu voor de zekerheid maar wat verstevigd!

De inwoners van Zeeland kregen in maart 2010 in acht gemeenten jodiumpillen uitgereikt.
De pillen moeten worden ingenomen bij een nucleaire ramp met de kerncentrale in Borssele. Veiligheidsregio Zeeland, verantwoordelijk voor rampenbestrijding in de provincie, houdt blijkbaar ineens rekening met een ramp met de kerncentrale, aldus Greenpeace.

De pillen worden nu voor het eerst verstrekt sinds de openstelling van Borssele in 1973. Greenpeace is geschokt dat de Zeeuwse bevolking deze beperkte bescherming nu pas krijgt. Het gevaar van een kernramp is immers sinds het opstarten van de kerncentrale alltijd aanwezig geweest.

Ondanks dat de kans op een kernramp klein is zei een woordvoerster: „Toch hebben we besloten de pillen beschikbaar te stellen omdat ze nu eenmaal deel uitmaken van het preventieplan van de overheid. Mensen worden bijvoorbeeld ook opgeroepen om een zaklamp en een opwindbare radio in huis te hebben voor noodgevallen.”

Schildklierkanker
Jodiumpillen bieden een zeer beperkte bescherming tegen de gevolgen van een ernstig ongeluk in een kerncentrale. Door het slikken van jodium wordt voorkomen dat radioactief jodium zich in de schildklier ophoopt en zo schildklierkanker veroorzaakt.

De pillen beschermen echter niet tegen de direct dodelijke gevolgen van grote hoeveelheden straling en andere soorten kanker zoals leukemie. Bij een zeer ernstig ongeluk is de hoeveelheid radioactief materiaal die vrijkomt zo hoog dat omwonenden van de reactor geen enkele bescherming geboden kan worden.

0 comments:

Post a Comment

 

Copyright 2012 by : ba2_kan