http://www.paidtoclick.com

Tuesday, January 3, 2012

Overheid vindt een beetje geld veel belangrijker dan ons milieu. De fiscale voordelen van kleine schone auto's worden te duur, dus schaffen we het maar af


Einde aan fiscaal voordeel zuinige auto

Einde aan fiscaal voordeel zuinige auto
De Nederlandse overheid vindt een beetje geld veel belangrijker dan ons milieu.

De fiscale voordelen van kleine schone auto's worden te duur, dus schaffen we het maar af. Ooit was er een moment dat de overheid dacht dat het goed was om iets te doen aan het milieu. Bijvoorbeeld door schonere auto's fiscale voordelen te geven. Auto's met een lage CO2 uitstoot, werden vrijgesteld van de BPM aanschafbelasting en van wegenbelasting. Daardoor werden deze auto's in aanschaf goedkoper en daarnaast ook in gebruik goedkoper.

Nu heel Nederland rondrijdt in een Toyota Aygo, Citroen C1, Peugeot 107 en vele, vele andere modellen die schoon zijn, besluit de overheid hiermee te stoppen. Jammer als je net zo'n auto hebt. Toch heb je er nog zeker voordelen van. De aanschaf was goedkoper. Die BPM vrijstelling verdwijnt in 2013. Dus als je nog zo'n auto wilt, moet je die uiterlijk 31 dec 2012 kopen. Een jaar later verdwijnt ook de vrijstelling van wegenbelasting. Tot 31 dec 2013 ben je in het dagelijkse gebruik dus nog flink goedkoper uit.

Na 31 dec 2012 zal Nederland dus langzaam aan weer een stuk vuiler worden.

0 comments:

Post a Comment

 

Copyright 2012 by : ba2_kan