http://www.paidtoclick.com

Friday, January 27, 2012

Veroordeeld tot 28 jaar cel! Joran zal huilen en smeeken om hulp in de gevangenis van Lima.


Joran van der Sloot

Joran zal huilen en smeeken om hulp in de Castro Castro gevangenis van Lima.
Joran van der Sloot mag 30 jaar zitten
De bajes in Nederland is misschien niet leuk, maar die in Lima is het toppunt van ellende. Dat lezen we in de telegraaf. Jasper Bloemendal vertelt hoe de gevangenis eruit ziet.


In een bunker die gebouwd is voor 800 man, zitten er 4000. Doordat de gevangenen zo op elkaar gepropt zitten, is er geen privacy. Gevangenen proberen nog met z’n tweeën op een dun eenpersoons matje te slapen op een smerige betonvloer. Ze worden wakker gehouden door gekrijs en gehuil van de medegevangenen.

Door de drukte en de warmte heerst er ook een enorme stank. Een andere reden ervoor is het gebrek aan hygiene. Velen lopen al jarenlang in dezelfde kleding die ze bij hun arestatie aan hadden.

Verder gaat er een grote dreiging uit van personeel dat corrupt en agressief is. Gevangenen zijn niet minder gevaarlijk. Er zijn gevangenen die met messen van 30 cm rondlopen. Je kunt je voorstellen dat je die niet per ongeluk verkeerd moet aankijken. Joran zal als hij daarin terecht komt niet vrolijk worden. Bovendien heeft hij de publieke opinie ook al tegen.


En de kans dat hij daarin terecht komt is heel groot. Want in Peru hebben ze niet zo'n rechtssysteem als in Nederland of Aruba. Daar wordt niet getwijfeld of je het misschien niet gedaan hebt. Dus hij kan wel weer ontkennen of weer een ander verhaal verzinnen, maar dat maakt niet uit. In Peru mag je alvast de bak in, en dan gaan we eens rustig kijken hoe schuldig je bent. De gevangenis zit daar vol met onschuldige mensen en mensen die nog geen proces hebben gehad. Bovendien heeft deze zaak al heel wat media aandacht gehad en Peru wil geen gezichtsverlies lijden door Joran vrij te laten.

Inmiddels is ook duidelijk dat hij bij veroordeling een celstraf van 15 tot 35 jaar kan verwachten. Naar verwachting gaat zijn proces een jaar duren. Peru heeft laten weten dat hij een eerlijk proces krijgt... Tja ik kon me ook niet voorstellen dat Peru zou zeggen dat hij een oneerlijk proces zou krijgen!

0 comments:

Post a Comment

 

Copyright 2012 by : ba2_kan