http://www.paidtoclick.com

Monday, January 23, 2012

De dag dat de Euro valt... Het zal absoluut helemaal geen leuke tijd worden.


De dag dat de Euro valt... 

De dag dat de Euro valt...



Deze titel klinkt misschien bekend. Maar dat komt waarschijnlijk door de semi docu van het TV programma Tegenlicht: 'De Dag dat de Dollar valt'. Daarin voegt regisseur Roel van Broekhoven fictie en werkelijkheid samen.


De in scene gezette val van de dollar wordt becommentarieerd door o.a. bankeconomen Stephen Roach (New York) en Andy Xie (Hong Kong), topbankier en voormalig thesaurier Cees Maas, defensiespecialist Rob de Wijk en GroenLinks kamerlid Kees Vendrik. In gespeelde scenes en journaalfragmenten zien we hoe de paniek van de financiële wereld overslaat naar het leven van alledag. Met medewerking van Twan Huys (New York) en nieuwslezeres Aldith Hunkar.

Als je die semi docu hebt gezien, weet je dat het best een heel angstig effect kan hebben als de Dollar echt zou vallen. Mischien klopt niet elk detail en is er hier en daar iets aangedikt. Maar de kern van het verhaal staat vast: het zal geen leuke tijd worden.

De dag dat de Euro valt, lijkt een steeds betere titel te zijn. Want de VS zit misschien in de financiele problemen, Europa zit dat misschien nog wel erger. Wat zou er gebeuren als de Euro valt? Wat gebeurt er dan met onze huizenprijzen? Of misschien nog wel belangrijker, met onze hypotheken. Kunnen we die nog betalen? Wat gebeurt er met onze pensioenen? En wat gebeurt er met ons huidige inkomen? Allemaal zaken die we ons nu niet voor kunnen stellen, en waar we misschien liever geen antwoord op horen.

0 comments:

Post a Comment

 

Copyright 2012 by : ba2_kan