http://www.paidtoclick.com

Saturday, January 21, 2012

Wat is er toch met deze winter aan de hand? In plaats van winterse temperaturen wordt een groot deel van Europa al weken en zelfs maanden geteisterd door zware stormen. Superstorm Andrea nadert Europa


Lekker zo'n wind winter

Wat is er toch met de winter aan de hand?


In plaats van winterse temperaturen wordt een groot deel van Europa al weken en zelfs maanden geteisterd door zware stormen. Die van 3 januari had orkaankracht en richtte vooral in Groot-Brittannië grote schade aan. Met rukwinden tot 170 km/u begon een waterval zelfs bergop te stromen. Er vielen ook twee doden te betreuren.


5 januari slaat een nieuwe superstorm met de kracht van een orkaan toe: Andrea. Andrea heeft het vooral op Duitsland gemunt, maar ook aan onze kust wordt alarm geslagen. Bovendien dreigt in een groot deel van Europa wateroverlast. In de Alpelanden houden ze dan weer de adem in voor een heuse sneeuwstorm.

Over Het Kanaal zijn ze wel wat gewend qua zware stormen, maar wat ze gisteren te verteren kregen, was zelfs daar heel ongewoon. Zeg nu zelf: een waterval die door de wind omhoog geblazen wordt, zelden gezien. Omdat heel wat Britten terugkeerden uit kerstvakantie, was er ook veel ellende op de weg. Een chauffeur kwam om toen een boom op zijn bestelwagen viel en de storm kostte ook het leven van een man op een tanker die getroffen werd door een reusachtige golf. Fietsers werden gewoon van hun fiets geblazen en zelfs vrachtwagens bleven niet overeind.

Erger dan Kyrill?
Vooral in Duitsland zullen ze deze beelden bibberend aanschouwen, want morgen liggen onze oosterburen in het oog van de storm. Experts vrezen dat orkaan Andrea even erg kan worden als Kyrill, de orkaan die Duitsland vijf jaar geleden in complete chaos stortte. Ze zien schrikbarende parallellen met die zware storm. Beide diepe depressies ontstonden bij Newfoundland en net als bij Kyrill zal de kern van Andrea zich op het hoogtepunt van de storm tussen de zuidelijke punt van Noorwegen en Denemarken bevinden. Ook de koers na de doortocht in Duitsland richting Baltische Zee is dezelfde.

0 comments:

Post a Comment

 

Copyright 2012 by : ba2_kan