http://www.paidtoclick.com

Tuesday, January 3, 2012

Heeft je vlucht vertraging? Vaker dan je denkt heb je recht op een schadevergoeding. Bekijk hier of je er ook recht op hebt.


Vaak recht op schadevergoeding bij vertraging vlucht

Vaak recht op schadevergoeding bij vertraging vlucht
De rechten van vliegtuigpassagiers die te maken hebben gehad met vertragingen worden beschermd. De Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) zal voortaan boetes uitdelen als luchtvaartmaatschappijen zich niet houden aan de regels voor vergoedingen aan passagiers bij vertraging van meer dan drie uur. Dat heeft de IVW dinsdag bekendgemaakt.

De meeste mensen hebben het wel eens meegemaakt. Je wilt met het vliegtuig op vakantie (of weer terug naar huis natuurlijk) en je hebt te maken met een vertraging. Dat is nooit kort. Maar wanneer heb je nu recht op een vergoeding?

Wanneer de aankomstvertraging langer is dan drie uur heb je recht op een schadevergoeding. De hoogte van de compensatie is afhankelijk van de afstand van de oorspronkelijke vlucht en verschil in aankomsttijd.
  • € 250 voor alle vluchten tot en met 1500 km
  • € 400 voor alle vluchten binnen de Gemeenschap van meer dan 1500 km en voor alle andere vluchten tussen 1500 en 3500 km
  • € 600 voor alle andere vluchten.

Wanneer een luchtvaartmaatschappij verwacht dat het een vertraging zal oplopen van:
  • twee uur of meer voor vluchten van 1500 km of minder;
  • drie uur of meer voor alle vluchten binnen de Gemeenschap van meer dan 1500 km en voor alle andere vluchten tussen 1500 en 3500 km;
  • vier uur of meer voor alle andere vluchten;

heb je recht op maaltijden en verfrissingen en twee gratis telefoongesprekken of telex-, fax- of e-mailberichten. De maaltijden en verfrissingen zijn altijd in redelijke verhouding tot de wachttijd.

Als de wachttijd tussen de geplande en actuele vertrektijd zo lang wordt dat je genoodzaakt bent om jouw verblijf met een of meer nachten te verlengen is de luchtvaartmaatschappij ook verplicht om een hotelaccommodatie te verzorgen. Vervoer tussen de luchthaven en de plaats van de accommodatie is daarbij inbegrepen.

In het geval dat de vertraging meer dan vijf uur bedraagt, kun je ervoor kiezen om de reis te staken. Als je ervoor kiest om niet meer door te vliegen moet de luchtvaartmaatschappij het ticketbedrag terug betalen voor de gedeeltes van de reis die niet zijn gemaakt. Als je pas halverwege de reis bent krijg je een retourvlucht naar het eerste vertrekpunt bij de eerste gelegenheid.

Eén van onze lezers wees op de site: www.flightclaimservice.nl
Bedankt!

0 comments:

Post a Comment

 

Copyright 2012 by : ba2_kan