http://www.paidtoclick.com

Saturday, January 7, 2012

Sneeuw in de wintersport gebieden! We kunnen onze wintersport vakantie weer gaan boeken. Lekker op de ski of snowboard


Sneeuw in de wintersport gebieden!

Sneeuw in de wintersport gebieden!
Crisis of geen crisis, ook dit winterseizoen gaat een miljoen Nederlanders met wintersport, inclusief de familie Oranje. Een weekje sneeuw is voor hen blijkbaar erg leuk. Wie nooit eerder aan wintersport deed, moet weten dat er tegenwoordig voor elk wat wils is. Ook boven de 50 valt het nog goed te leren, en het hoeft niet allemaal duur te zijn.

Vooroordelen
Veel wintersporters vinden de wintersport leuker dan de zomervakantie. Toch kan de wintersport niet iedereen bekoren. Uit onderzoeken blijkt dat de weerzin tegen ‘sporten in de sneeuw' veel te maken heeft met vooroordelen. Mensen die nooit op wintersport zijn geweest denken vaak dat ze het skiën nooit zullen kunnen leren, of hebben heimelijk angst voor de liften in de skigebieden, of denken dat wintersport onbetaalbaar is.

Voor jong tot oud
Maar ‘wintersport' is een breed begrip. In de laatste 10 jaar zijn er veel mogelijkheden bijgekomen om in de sneeuw te recreëren, voor jong tot oud. Wie niet met ski's van een piste wil roetsjen, vindt langlaufen misschien veel leuker. Beginners kunnen het makkelijk leren in een vlak gebied. Voor mensen die helemaal niet op ski's willen staan, zijn er tegenwoordig in veel gebieden sneeuwsafari's, wandeltochten, eventueel met speciale sneeuwschoenen, rodelbanen, sleetochten en sneeuwscooterroutes. In enkele gebieden kan ook geschaatst worden.

Beginners
Bent u nog nooit op wintersport geweest maar wilt u toch een keer de sfeer proeven, denk dan eens aan een proefvakantie dicht bij huis. Het Sauerland en de Eifel zijn geschikt. Dankzij sneeuwkanonnen is er tegenwoordig een redelijke sneeuwzekerheid. Het Sauerland bijvoorbeeld ligt op slechts 320 km van Utrecht. Er zijn allerlei voorzieningen voor beginners. Boek er eens een skiles. Dat levert veel plezier op in een klasje met gelijkgestemden en het is niet duur. In veel gevallen spreken de skileraren in het Sauerland nog Nederlands ook. Bij Skischule Winterberg kost een dag les 28 euro. Vindt u het leuk, dan kunt u later een skiuitrusting huren of nog een dagje les nemen.

Skiuitrusting
Zorg er voor dat u in Nederland al skikleding heeft gekocht en over goede handschoenen en een muts beschikt. Een skibril tegen de felle zon is ook belangrijk. Skikleding is tegenwoordig niet meer duur; wie een beetje op de aanbiedingen let is als beginner voor minder dan 75 euro per persoon klaar. Weet u als beginner niet zeker of u vaker met wintersport zult gaan, huur dan in Nederland of in het skioord een uitrusting. Reken op een bedrag van ongeveer 100 euro per persoon per week voor het huren van ski's, sokken en schoenen. Wie in Nederland huurt bij een skishop heeft meer tijd en keuze om skispullen te passen. Bij de skiverhuur ter plaatse zult u in het hoogseizoen soms genoegen moeten nemen met minder goed passend materiaal. U heeft dan wel het voordeel dat u niet met de skiuitrusting hoeft te reizen. Wie liever een goede uitrusting koopt is rond de 800 euro kwijt aan ski's, stokken en schoenen. Een slimme beginner huurt de eerste keer en koopt daarna een uitrusting in de uitverkoop, als het skiseizoen ten einde loopt.

Schneevital: voor wie het nooit leerde
Nederland telt een groot aantal indoor skibanen waar een eerste les (ook voor 55-plussers) of training gevolgd kan worden. In Duitsland zijn onder de noemer ‘Schneevital' programma's te vinden voor mensen die nooit hebben geskied en (ten onrechte) denken dat ze het niet meer kunnen leren. Schneevital is een initiatief van de Duitse Vereniging van Skileraren. Onder meer de Skischool Hochsauerland biedt deze programma's aan. De lessen zijn ook heel geschikt voor mensen die enige angst voelen voor het skiën en niet meteen op steile pistes willen worden gezet. Eerst worden allerlei eenvoudige kneepjes aangeleerd om de skitechniek beheersbaar te maken. Het plezier en het krijgen van vertrouwen staan voorop. Er zijn ook arrangementen inclusief hotel en lessen, bijvoorbeeld in de Zuidduitse Allgäu. Ook in Oostenrijk worden cursussen gegeven aan ‘late leerlingen'. Zo kun je als ‘late leerling' rustig leren skiën bij de ‘Skikurse für Senioren', terwijl de kinderen of kleinkinderen in eigen klasjes hun gang kunnen gaan.

Waar?
De keuze van het wintersportgebied is heel belangrijk. Dat vraagt om een goede voorbereiding. Reist u alleen, gaat u samen met uw partner of met uw gezin, zijn er ook kinderen of kleinkinderen bij? Inventariseer de wensen en de vaardigheden van degenen die meegaan. Wie alleen reist, kan kiezen uit een scala aan arrangementen en groepsreizen, bijvoorbeeld bij SNP en FOX. Gaat u met meer mensen op wintersport, dan is het van belang dat het gebied aan ieders wensen voldoet. Internet kan daarbij behulpzaam zijn. Kijk bijvoorbeeld eens bij de ANWB en zoek aan de hand van de wensen het juiste wintersportgebied. Elk land of streek heeft zijn voordelen. Oostenrijk heeft veel voorzieningen, vaak ook voor kinderen. Zwitserland is minder druk, Tsjechië is nog altijd goed betaalbaar en Frankrijk heeft vaak meer te bieden dan menigeen denkt. Ook daar worden bijvoorbeeld skilessen in het Nederlands gegeven.

0 comments:

Post a Comment

 

Copyright 2012 by : ba2_kan