http://www.paidtoclick.com

Tuesday, January 3, 2012

Ga ook voor zonne-energie! Zonne-energie heeft de toekomst. Zonnepanelen zijn voor iedereen betaalbaar. Zonder subsidie zijn panelen al rendabel. Met subsidie is de terugverdientijd extra kort


Zonne-energie loont

Zonnepanelen
Nu er door de ellende in Japan opnieuw een discussie losbarst over kernenergie en kerncentrales, komt ook de zonne-energie weer ter sprake.


Energie uit de zon is altijd onschadelijk. Nu miljoenen Japanners zonder stroom zitten omdat veel kerncentrales of kapot zijn of uit voorzorg zijn uitgezet, zijn er enkele japanners die wel stroom hebben, omdat ze gebruik maken van zonne-panelen op hun dak.

Duur in de aanschaf? Misschien, maar in Nederland zou je ze bij de aankoop van een nieuwe woning kunnen mee financieren m.b.v. je hypotheek en dan wordt het erg interessant. Ook zijn er regelmatig subsidies waarvan je gebruik kunt maken.

Zwaar overtekend was de SDE-subsidieregeling voor zonnepanelen waarvoor het loket op 1 maart open ging. Net als in 2009 zal een loterij bepalen wie de gelukkigen zijn die gedurende vijftien jaar een extra vergoeding krijgen voor zelf opgewekte zonnestroom. Nederlanders staan massaal in de rij voor de subsidie op een eigen zonne-energiesysteem. Misschien ook omdat we begrijpen dat schone energie steeds belangrijker wordt. Maar wanneer kan stroom van eigen zonnepanelen nu concurreren met elektriciteit uit het stopcontact?

Zonnepanelen

Zonnepanelen
De prijzen van zonnepanelen zijn sterk gedaald het afgelopen jaar. Volgens Marco van Veen, directeur van leverancier en installateur SolarNRG is een eigen zonne-energiesysteem nu al aantrekkelijk. Hij rekent voor dat zonnestroom zelf geproduceerd kan worden voor 19 eurocent per kWh. "Dat is gebaseerd op een investering van ca. 13.500 euro in een compleet gemonteerd zonne-energiesysteem dat 100% van de jaarlijkse stroombehoefte dekt." Met 20 jaar volledige garantie verzekert een eigenaar zich van een vaste stroomprijs gedurende 20 jaar. "Die 19 eurocent is lager dan de prijs die particulieren nu betalen aan energiebedrijven", stelt de zonne-energieondernemer. "Als je het nog nauwkeuriger wil doen met financieringskosten en renteverliezen, kom je op een hogere prijs voor zonnestroom: ongeveer 24 eurocent. Dat is wat huishoudens nu kwijt zijn voor stroom. Maar bijna iedereen is ervan overtuigd dat de energieprijs de komende 20 jaar fors gaat stijgen." Per saldo kan het dus nu ook al financieel aantrekkelijk zijn om zelf in eigen zonnestroom te investeren. "Om die investeringsdrempel te verlagen zouden de centrale en lokale overheden beter hun aandacht kunnen richten op een aantrekkelijke financiering dan een loterij in stand houden met meer verliezers dan winnaars", aldus Van Veen.

Zonne energie
Momenteel bieden diverse gemeenten een investeringsbijdrage aan particulieren die zonnepanelen aanschaffen. De lokale initiatieven zijn een van de thema's van de grote zonne-energieconferentie "The Solar Future" op 22 april aanstaande in Utrecht. "Zonne-energie komt er aan en is onvermijdelijk, ook in Nederland", zegt Edwin Koot, CEO van Solarplaza, organisator van de conferentie waar ook Ruud Lubbers zal spreken en Felix Meurders dagvoorzitter is. "Vergelijk de ontwikkeling van zonnepanelen met die van computerchips of die van platte beeldschermen. Steeds grotere capaciteit, dunner en vooral steeds goedkoper door groei van de wereldwijde massaproductie."


6% btw voor zonnepanelen 

De aankondiging in het ’wandelgangenakkoord’ dat de verkoop van zonnepanelen mogelijk onder het 6% btw-tarief gaat vallen, zorgt ervoor dat particulieren afwachten en geen panelen meer kopen. Uit een peiling van Meer Met Minder dat is uitgevoerd onder 70 bedrijven die zonnepanelen leveren, blijkt dat 65% aangeeft geen paneel meer te verkopen totdat de 6% btw is ingevoerd.

0 comments:

Post a Comment

 

Copyright 2012 by : ba2_kan