http://www.paidtoclick.com

Sunday, January 15, 2012

Nederland gaat niet failliet, Nederland is al helemaal failliet. We lenen ongeveer 150 miljard euro uit aan 4 financieel instabiele landen. Dat gaan we natuurlijk nooit teurgkrijgen. Volgens minister Jan Kees de Jager (van Griekse Financiën) moeten we gewoon nog meer uitlenen, aan Griekenland!


Nederland is al helemaal failliet

Nederland is al helemaal failliet

Nederland gaat niet failliet, Nederland is al failliet. We lenen ongeveer 150 miljard euro uit aan 4 financieel instabiele landen. Dat gaan we natuurlijk nooit teurgkrijgen. Volgens minister Jan Kees de Jager (van Griekse Financiën) moeten we gewoon nog meer uitlenen, aan Griekenland!


Nederlandse banken hebben voor 109 miljard euro aan leningen openstaan in Ierland, Portugal, Spanje en Italië, en de Nederlandse verzekeraars en pensioenfondsen voor ,,enkele tientallen miljarden'' euro's. Dat is bij elkaar ongeveer 150 miljard euro. Dat is dus 10.000 euro voor elke Nederlander.

In Ierland hebben de banken bijna 13 miljard euro openstaan, in Portugal 5 miljard, in Spanje bijna 58 en in Italië 34 miljard.

De Jager waarschuwt steeds dat als Griekenland failliet zou gaan het gevaar van 'besmetting' aanwezig is en de crisis overslaat op andere EU-landen als Ierland, Portugal en Spanje. De schade voor Nederlandse banken is dan veel groter. Wat er gebeurt als we Griekenland ook spekken en alle andere landen die gaan volgen, denk aan Belgie, meldt hij niet. Dat is een probleem dat zijn opvolger waarschijnlijk mag oplossen.

In Griekenland hadden de Nederlandse banken eind vorig jaar voor 3,7 miljard aan leningen uitstaan en de verzekeraars en pensioenfondsen samen voor 3 miljard. Die bedragen zijn inmiddels flink afgebouwd.

0 comments:

Post a Comment

 

Copyright 2012 by : ba2_kan