http://www.paidtoclick.com

Tuesday, January 31, 2012

Maar liefst 55 procent van de Nederlanders vindt dat rokers en mensen die veel alcohol drinken meer zorgpremie zouden moeten betalen. Dat omdat deze mensen veel meer risico lopen op gezondheidsklachten, en daar zelf voor op zouden moeten draaien.


Rokers en mensen die veel alcohol drinken moeten meer zorgpremie gaan betalen

Rokers en mensen die veel alcohol drinken moeten meer zorgpremie gaan betalen


Maar liefst 55 procent van de Nederlanders vindt dat rokers en
mensen die veel alcohol drinken meer zorgpremie zouden moeten betalen. Dat omdat deze mensen veel meer risico lopen op gezondheidsklachten, en daar zelf voor op zouden moeten draaien. Nu betalen mensen die bewust saaier/gezonder leven ook voor mensen die een wild en ongezond leven leiden.

Bijna een kwart van de ondervraagden is voorstander van een hogere zorgpremie voor mensen die onvoldoende bewegen. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag naar buiten bracht. In hoeverre mensen de laatste jaren anders zijn gaan denken over de mate van solidariteit, kan het CBS niet zeggen. Het is voor het eerst dat het instituut de mening van Nederlanders peilde over dit onderwerp.

Vooral niet-rokers vinden dat de premie van rokers omhoog moet. Van hen is 65 procent die mening toegedaan, tegenover 38 procent van de gelegenheidsrokers en 18 procent van de dagelijkse rokers.

Het Nederlandse zorgstelsel is gebaseerd op solidariteit; iedere volwassene betaalt dezelfde premie voor de basiszorgverzekering, ongeacht leeftijd, gezondheid of kans op ziekte. Maar als het aan meer dan de helft van de Nederlanders ligt, komt hier verandering in.

Zeer weinig Nederlanders zijn van mening dat ouderen, mensen met een niet zo goede gezondheid en mensen bij wie genetisch is vastgesteld dat ze een grotere kans op ziekte hebben, meer premie moeten betalen.

0 comments:

Post a Comment

 

Copyright 2012 by : ba2_kan